Frågor och svar

Bidrar jag verkligen till plaståtervinning och den globala miljön genom att köpa ert golv?

Detta stämmer, vi arbetar väldigt mycket med miljön på det viset att vi endast producerar våra golv till släp- och hästvagnar av helt återvunnen plast. Plast som annars hade bränts eller hamnat i havet tar vi och omvandlar till en ny produkt som är slitstark, tål vatten och fukt och dessutom är väldigt prisvärd. Utöver att släpvagnsgolven är gjorda av återvunnen plast är de även 100% återvinningsbara vilket innebär att det är enkelt att återvinna plastgolvet i framtiden. Nyproducerad plast är ett stort problem i dagens samhälle och vi ser det som vår uppgift att göra vad vi kan för att minska detta genom att bara använda återvunnen plast. Genom att använda våra produkter till släp- och hästvagnar blir du också en viktig del i det positiva kretsloppet.                                                         

Finns det inget bärande släpgolv som är
12 -15 mm tjockt?

Det bärande släpvagnsgolv vi säljer är 20 mm tjockt. Det är framtaget efter diverse tester om stabilitet och sviktminimering. Detta golv passar de flesta släpvagnar. Vill man kan man ganska enkelt fräsa ned de millimeter som är högre än den skiva man haft innan, i ytterkant för att enkelt kunna stänga sidolemmarna. Nämn det gärna för våra ÅF då du lämnar in din släpvagn till dem eller så fräser du ned det på egen hand om du har för avsikt att byta golvet själv.

De golv vi säljer som är 6 mm och 12 mm tjocka är tänkta att läggas uppe på det befintliga golvet. Dvs dessa båda tjocklekar är inte allena bärande golvskivor.                                                                      

Vad är fördelen med att ha ett plastgolv istället för ett golv av trä?

Plastgolv är ett bra alternativ till trägolv då materialet inte absorberar fukt eller väta. Därmed kommer det heller aldrig ruttna eller behöva bytas ut, av den anledningen. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till ett aluminiumgolv. Nedan finner ni en video där det visas hur ett trägolv kan se ut efter ett par år; https://www.trailerimport.se/safetyfirst/

 

 

 

 

Vad rekommenderar ni för regelavstånd?

Vi har ett rekommenderat regelavstånd, mellan tvärgående reglar, på maximum 95cm (avser den bärande släpvagnsskivan 2700x1500x20mm) och maximum 35cm (avser det 18mm tjocka hästvagnsgolvet) och 55cm (avser det 20mm tjocka hästvagnsgolvet). Då ett plastgolv är något mjukare än ett golv av aluminium eller plywood krävs det ett mindre regelavstånd. Detta gör vi för att minimera svikt. Golvet kommer inte att gå itu eller sönder men med för stort regelavstånd kan det svikta mot kanterna vilket gör att skruvarna på sikt kan förstöras och t.o.m. lossna. Vi rekommenderar därför detta regelavstånd för att försäkra oss om att golvet kommer fungera som det ska utan några problem. Flertalet av alla släpvagnar har redan idag ett kortare avstånd mellan reglarna än den rekommendation vi ger. Så vänligen ta en titt under din vagn innan du bestämmer dig.

Hur påverkas golvet av kyla och värme?

Plast, precis som trä, är ett levande material. Det påverkas av värme (vidgar sig) och kyla (drar ihop sig). LDPE-plast påverkas med 1,8mm per meter per 10 grader. Dvs lägger du i ditt golv då skivan är +20C, kommer den vid 30-graders värme öka med 1,8mm per meter. Och omvänt om temperaturen faller. Dvs viktigt att ha ett “spel” både vid golvskivans ytterkant men också kring bulten/skruven. Hålet kring bulten/skruven behöver vara något större är bulten/skruven i sig. Snyggast blir det ju också om bulten/skruven har ett “huvud” som täcker det borrade hålet.

Kan man måttbeställa golv?

Denna golvserie säljer vi enbart i fasta mått till våra Återförsäljare, som du finner här på hemsidan. Frågan får således ställas till dem om de kan hjälpa till med det. Produkterna är enkla att bearbeta med en cirkelsåg, borr eller fräs.

Hur monterar man golvet om man vill göra det själv?

Alla våra Återförsäljare kan vara behjälpliga med att byta golv och utföra annan behövlig service på din vagn. Vill man utföra bytet på egen hand går det bra att köpa skivorna genom dem. Själva utförandet kan du läsa mer om under frågan “Vad rekommenderar ni för regelavstånd” och “Hur påverkas golvet av kyla och värme”

Går skivorna att använda som väggar också?

Vi rekommenderar inte våra plastskivor/golvskivor som väggar. Vi får många frågor kring detta och vi har en hel del kunder som vill prova, men det ligger då på deras eget ansvar att regeltätheten är god och att konstruktionen blir säker.

Är det plast rakt igenom hela skivan?

Ja, skivan är solid 100% återvunnen plast, rakt igenom

Har ni fler produkter och användningsområden än golv till släpvagnar?

Ja, våra återvunna plastskivor används inom industrin, byggbranschen, lantbruk, skogsnäringen och mycket mera. Titta gärna in på våra två andra hemsidor: www.markskydd.se och www.plastplattor.se

Varför har ingen tagit fram dessa plastgolv tidigare?

Ja, säg det. Miljöfokuset ökar varje år, vilket vi märker sedan vår start 2009 och vi är stolta över att kunna bidra med vår lilla del till det positiva kretsloppet.
Logo

är en del av Markskydd i Väst AB, precis som Plastplattor.se

Kontakta oss

Sisjö Kullegata 8
Tel: 031 309 99 98
Västra Frölunda
Orgnr: 556852 – 8383
info@trailergolv.se

Hjälp

Följ oss