Frågor och svar

Bidrar jag verkligen till plaståtervinning och den globala miljön genom att köpa ert golv?

Detta stämmer, vi arbetar väldigt mycket med miljön på det viset att vi endast producerar våra golv till släp- och hästtransporter av helt återvunnen plast. Plast som annars hade bränts eller hamnat i havet tar vi och omvandlar till en ny produkt som är slitstark, tål vatten och fukt och dessutom är väldigt prisvärd. Utöver att släpvagnsgolven är gjorda av återvunnen plast är de även 100% återvinningsbara vilket innebär att det är enkelt att återvinna plastgolvet i framtiden. Nyproducerad plast är ett stort problem i dagens samhälle och vi ser det som vår uppgift att göra vad vi kan för att minska detta genom att bara använda återvunnen plast. Genom att använda våra produkter till släp- och hästtransporter blir du också en viktig del i det positiva kretsloppet.                                                         

Varför har ingen tagit fram dessa plastgolv tidigare?

Ja, säg det. Miljöfokuset ökar varje år, vilket vi märker sedan vår start 2009 och vi är stolta över att kunna bidra med vår lilla del till det positiva kretsloppet.

Vad är fördelen med att ha ett plastgolv istället för ett golv av trä i mitt hästsläp?

Plastgolv är ett bra alternativ till trägolv då materialet inte absorberar fukt eller väta. Därmed kommer det heller aldrig ruttna eller behöva bytas ut, av den anledningen. Det är dessutom ett mycket prisvärt alternativ till ett aluminiumgolv. Nedan finner ni en video där det visas hur ett trägolv kan se ut efter ett par år; https://www.trailerimport.se/safetyfirst/

Vad rekommenderar ni för regelavstånd på min hästtransport?

Vi har ett rekommenderat regelavstånd på maximum 55cm (avser det 20mm tjocka hästtransportsgolvet). Då ett plastgolv är något mjukare än ett golv av aluminium eller plywood krävs det också ett mindre regelavstånd. Detta gör vi för att minimera svikt. Golvet kommer inte att gå itu eller sönder men med för stort regelavstånd kan det svikta mot kanterna vilket gör att skruvarna på sikt kan förstöras och t.o.m. lossna. Vi rekommenderar därför detta regelavstånd för att försäkra oss om att hästsläpsgolvet kommer fungera som det ska utan några problem. Flertalet av alla hästtransporter har redan idag ett kortare avstånd mellan reglarna än den rekommendation vi ger. Så vänligen ta en titt under din hästtransport innan du bestämmer dig.

Hur påverkas plastskivan av kyla och värme?

Plast, precis som trä, är ett levande material. Det påverkas av värme (vidgar sig) och kyla (drar ihop sig). LDPE-plast påverkas med 1,8mm per meter per 10 grader. Dvs lägger du i ditt golv då skivan är +20C, kommer den vid exempelvis 40-graders värme öka med ett antal millimeter enligt modellen här i texten. Och omvänt om temperaturen faller. 

Kan man måttbeställa golv?

Denna golvserie säljer vi enbart i fasta mått till våra Återförsäljare, som du finner här på hemsidan. Frågan får således ställas till dem om de kan hjälpa till med det. Produkterna är enkla att bearbeta med en cirkelsåg, borr eller fräs.

Hur monterar man golvet om man vill göra det själv?

Alla våra Återförsäljare kan vara behjälpliga med att byta eller montera golvet och utföra annan behövlig service på ditt släp. Vill man utföra monteringen på egen hand går det bra att köpa skivorna genom dem. Plast påverkas av värme/kyla (läs mer under frågan ”Hur påverkas golvet av kyla och värme?”) Dvs viktigt att ha ett “spel” vid golvskivans ytterkant. 

Hästsläpsgolv utsätts inte för direkt solpåverkan och påverkas inte i samma utsträckning som våra golv på öppna släpvagnar. Men det behövs ändå ”spel” i skivans ytterkant, samt att hålet är borrat större än skruven. För även detta golv utsätts för temperaturskillnader.

Släpvagnsgolv som man fäster i befintligt golv: Kring varje fästpunkt behöver man borra ett hål i plastskivan som är 27mm i diameter + skruvens diameter. Har man en skruv som är ex. 5mm i diameter behöver man alltså ett hål som är 27 + 5mm = 32mm i diameter. Över hålet använder man en bricka som täcker hela hålet och en skruv som gärna har rundat huvud för att minimera att saker man lastar hakar i. Viktigt, inte att förglömma, man får inte dra skruven så hårt att plastgolvet inte kan röra sig därunder brickan. I ytterkant av skivan behöver man lämna ett ”spel” på 12mm mellan plastskivan och sidoväggarna.

Läs mer under frågan “Hur påverkas golvet av kyla och värme”

Går skivorna att använda som ytterväggar också?

Vi rekommenderar inte våra plastskivor/golvskivor som bärande ytterväggar till en hästtransport. Vi får många frågor kring detta och vi har en hel del kunder som vill prova, men det ligger då på deras eget ansvar att regeltätheten är god och att konstruktionen blir säker. Men som sagt, det är inget vi rekommenderar. Däremot kan de användas som sparkskydd invändigt och vi har även sålt skivor till den vägg som skiljer de båda hästarna åt i de vagnar som har plats för två hästar. Dock används våra plastskivor ofta som väggar i stallar, ridhallar och industrilokaler, hållbarheten är mycket god och fördelar kring hygien och miljö är stora då dom enkelt kan rengöras och spolas rena. De suger inte upp urin eller andra vätskor. Tänk dock på regeltäthen och värmepåverkan på utvidgning och expansion som ni kan läsa mer om under ”Hur påverkas golvet av kyla och värme?”

Är det plast rakt igenom hela skivan?

Ja, skivan är solid 100% återvunnen plast, rakt igenom

Har ni fler produkter och användningsområden än golv till släpvagnar?

Ja, våra återvunna plastskivor används inom industrin, byggbranschen, lantbruk, skogsnäringen och mycket mera. Titta gärna in på våra två andra hemsidor: www.markskydd.se och www.plastplattor.se
Logo

är en del av Markskydd i Väst AB, precis som Plastplattor.se

Kontakta oss

Sisjö Kullegata 8
Tel: 031 309 99 98
Västra Frölunda
Orgnr: 556852 – 8383
info@trailergolv.se

Hjälp

Följ oss

Denna webbplats använder cookies. Genom att fortsätta använda denna sida accepterar du vår användning av cookies.  Läs mera